BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM fjerner flaskehals for PC-servere

På et PartnerWorld-arrangement i USA vil IBM for første gang viser som løser en av de store flaksehalsene i dagens PC-servere. Teknologien utvider drastisk inn/ut-kapasiteten på maskinen.

1. mars 2001 - 14:28
IBMRemote I/O

Svein TrulsrudIBM Norgedigitoday.no

Remote I/O løser et viktig problem for Intel-servere. En PCI-buss tåler ikke utvidelser lenger enn rundt 445 centimeter. Derfor må Intel-servere legge I/O-adaptere inn i den samme boksen som prosessoren. Remote I/O øker rekkevidden til opptil åtte meter.

Xeon-prosessoren




- Scalability Port gjør det mulig å få gevinster tilsvarende dem man har på NUMA-systemer, men til langt lavere pris, presiserer Trulsrud. - Du får ekte SMP [symmetrisk flerprosessering] innen hver gruppe på fire prosessorer. Mellom disse gruppene har du fortsatt delt hukommelse, men minnetilgangen er ikke uniform. I forhold til vanlig SMP oppnår man langt bedre skalering. Teknologien kan gjerne utvides til flere enn 16 prosessorer, men det har vi foreløpig ikke planer om å gjøre. Vi vil realisere den i både IA-32 og IA-64.

IBMs NUMA-arkitektur kan i dag skaleres opp til 64 prosessorer, og krever en egen Unix-variant som operativsystem. Summit er først og fremst beregnet på den kommende Windows XP.

- Summit-egenskapene er veldig avhengige av operativsystemet. Derfor foregår det et tett samarbeid med Microsoft for å få egenskapene inn i Windows. På egen hånd arbeider vi med en IA-64-variant av AIX, også kjent som Monterrey.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.