KARRIERE

IBM flytter en hel avdeling til Kina

Hittil er det stort sett IT-jobber som IT-selskapene flytter ut, men nå flytter IBM ut deler av administrasjonen.

12. okt. 2006 - 09:13

I mai i år sendte IBMs globale innkjøpssjef – «Chief Procurement Officer» – John Paterson et brev til alle selskapets leverandører for å fortelle dem at han ville flytte til Shenzhen i Kina 1. august, og etablere sitt hovedkvarter der. Hittil har hovedkvarteret holdt til i Somers i delstaten New York: IBM Procurement headquarters moving to Shenzhen China.

Ifølge Wall Street Journal, vil det i dag komme en offisiell kunngjøring fra IBM som bekrefter at hovedkvarteret for innkjøpsavdelingen er flyttet til Shenzhen.

I brevet sitt, presiserer Paterson at han er den eneste av avdelingens ansatte som flytter fysisk fra Somers til Shenzhen. Globalt sett teller IBMs innkjøpsavdeling 7500 ansatte. Av disse er en firedel i Asia, og 700 i Kina. En tredel er i USA: Ingen av disse mister jobben.

Avdelingen står for innkjøp på til sammen 40 milliarder dollar. Av de 30 prosent som brukes i Asia og Stillehav-regionen, går om lag halvparten til Kina.

Tall fra OECD viser at Kina ble verdens største eksportør av høyteknologiprodukter allerede i 2004, med en eksportverdi på 180 milliarder dollar, mot 149 milliarder dollar for USA.

I forbindelse med at innkjøpsavdelingens hovedkvarter flyttes til Kina, vil en stadig mindre andel av innkjøpene være innen maskinvare, som er det IBM tradisjonelt kjøper mest av. Stadig mer vil være innen programvare og tjenester.

Paterson sier at flyttingen vil gjøre innkjøpsavdelingen mer effektiv og redusere kostnadene, uten å gå i detaljer. Han understreker også at Asia er et strategisk vekstmarked for IBM.

Det er første gang IBM flytter en sentral avdeling ut av USA.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.