IBM flytter jobber til lavkostland

IBM Sverige rammes hardt av den europeiske spareplanen, men mange av jobbene forsvinner ikke, de skal flyttes.

IBM Sverige rammes hardt av den europeiske spareplanen, men mange av jobbene forsvinner ikke, de skal flyttes.

IBM annonserete 17. januar en omfattende slankeoperasjon Europa. Det er Europa-hovedkvarteret i Paris og regionskontorene som Norden-kontoret i Stockholm som rammes.

Her i Norge arbeider IBM med å omplassere noen titalls person, men det er klart at det ikke er jobber til alle og at noen vil få tilbud om sluttpakker.

Slik er det ikke i Sverige. Her hadde IBM lokaliserte mye nordiske fellesaktiviteter og disse rammes hardt. IBM Sverige har tidligere varslet at ni prosent av staben, 538 ansatte, skal omplassere eller miste jobben fordi man legger ned virksomheten i fem svenske byer.

Kuttene i Sverige understreker trenden mot lavkost-land, både i Asia og Europa. For de mestparten av kuttene i Sverige er ikke jobber som forsvinner. Nå viser det seg at jobbene flyttes til lavkost-land.

IBM skal flytte mellom 400-500 av jobbene de kutter i Sverige til Estland og Sør-Afrika, skriver nyhetstjenesten Bloomberg.

Det nordiske callcenteret skal flyttes til Sør-Afrika mens IT-drift IBM gjør for kunder flyttes til Estland. IBM Norge solgte sine IT-drift til EDB i oktober i fjor.

Åsa Barsness, informationsjef IBM Sverige vil ikke bekrefte saken overfor digi.no, men hun benekter heller ikke informasjonen.

- Vi skal samordne våre aktiviteter, men vi har foreløpig ikke gått ut med noen informasjon om hvordan dette skal skje, er det eneste Barsness vil si til digi.no.

Til toppen