IBM flytter Lotus-sjef til iSeries

IBM-veteran Al Zollar som har ledet Lotus de siste tre årene, skal overta ansvaret for server-familien iSeries.

Zollar var IBM-veteranen som tok over Lotus i januar 2000 da fargerike Jeff Papows gikk av etter avsløringer om at han hadde overdrevet både sin utdanning og sin innsats som jagerpilot. Zollar gis æren for at Lotus-miljøet er blitt en integrert del av IBM, trass i nødvendige innskrenkninger. Lotus er i dag redusert til et varemerke på linje med Tivoli og WebSphere.

Nyheten om Zollars avgang er kjent gjennom en intern e-postmelding der Zollar gjør rede for overgangen. Wall Street Journal legger til at Lotus med tap. IBM gjør selv ikke rede for resultat per programvareavdeling.

iSeries-familien består av Power-drevne servere som kjører det proprietære operativsystemet OS/400. Seriens suksess har vært nært knyttet til et vel av administrative applikasjoner og særdeles pålitelig drift. Selv om operativsystemet er proprietært, er iSeries-maskiner svært åpne for kommunikasjon mot omverden, og kan alternativt kjøres under Linux.

Les også

Zollars forgjenger i iSeries-avdelingen, Buell Duncan, får partneransvaret for hele IBMs programvareavdeling. Ambuj Goyal, hittil ansvarlig for IBMs programvarestrategi, overtar Lotus.

Til toppen