KARRIERE

IBM forbereder seg på ny toppsjef

Sam Palmisano faller for aldersgrensen neste år. Etterfølgeren kan bli historisk.

28. mai 2010 - 13:33

2011 kan bli et viktig år for IBM. Selskapet fyller 100 år, samtidig som dagens toppsjef, Sam Palmisano, fyller 60. Siden tre av IBMs fire siste toppsjefer trakk seg da de fylte 60 – unntaket er John Akers som ble tvunget til å si opp før han ble så gammel – er det en utbredt antakelse at selskapets jubileum vil falle sammen med utnevnelsen av en ny toppsjef.

Nyhetstjenesten Bloomberg har en gjennomgang av mulige etterfølgere til Palmisano. De skriver at Palmisano ventes å følge en tradisjon med at avtroppende toppsjef ordner med etterfølger noen måneder før han fyller 60. Palmisano er født i juli 1951.

Den etablerte aldersgrensen for toppsjefer gjør det usannsynlig at IBMs nåværende toppsjef for programvare, Steve Mills, tar over den øverste stillingen i konsernet, siden han er jevngammel med Palmisano.

En av de heteste kandidatene fram til i fjor høst, var Bob Moffat. Han ble siktet i det FBI betegnet som den største innsideskandalen på Wall Street siden 1980-tallet, og har siden erklært seg skyldig.

De to kandidatene Bloomberg mener er de heteste nå, er Rod Adkins, i dag toppsjef for alt som har med servere og lagring å gjøre, og Ginni Rometty, toppsjef for IBM Global Sales and Distribution og tidligere toppsjef for IBM Global Business Services.

Om IBM utnevner Rod Adkins eller Ginni Rometty til ny toppsjef etter Sam Palmisano neste år, vil det være historisk.
Om IBM utnevner Rod Adkins eller Ginni Rometty til ny toppsjef etter Sam Palmisano neste år, vil det være historisk.

Adkins har vært hos IBM i 28 år. I 2002 kom han på Fortune Magazines liste over USAs 50 mektigste fargede næringslivsledere. Han er utdannet ved Georgia Institute of Technology og har en rekke verv og æresbevisninger.

Rometty ledet IBMs overtakelse av PricewaterhouseCoopers og bygget ut IBMs konsulentavdeling til over 100 000 mann. Hun er oppført på flere oversikter over USAs mektigste kvinnelige næringslivsledere.

To andre kandidater, ifølge Bloomberg, er Mike Daniels, i dag sjef for IBM Global Services, og Frank Kern, i dag sjef for IBM Global Business Services.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.