IBM fornyer gratis søkeverktøy for bedrifter

IBMs gratis alternativ til blant annet Fast, har gjennomgått et viktig ansiktsløft.

IBM fornyer gratis søkeverktøy for bedrifter

IBMs gratis alternativ til blant annet Fast, har gjennomgått et viktig ansiktsløft.

I løpet av dagen vil IBM på nettstedet IBM OmniFind Yahoo! Edition legge ut en oppgradert utgave av det gratis søkeverktøyet for bedrifter som ble lansert i midten av desember i fjor, heter det i en styrt lekkasje til amerikansk presse.

    Les også:

Omnifind Yahoo Edition er et gratis alternativ til kommersiell søketeknologi fra blant annet Google og norske Fast. En mer avansert utgave, som heter bare Omnifind, er tilgjengelig kommersielt.

Den oppgraderte utgaven innholder forbedringer knyttet til språk, skreddersøm og avanserte søk.

Det er støtte til flere europeiske og asiatiske språk, blant dem svensk, tysk, fransk, italiensk og hollandsk, men ikke norsk.

De nye egenskapene innen skreddersøm innebærer at det er lettere for bedrifter å bruke søkemotoren til egenutviklede søkeapplikasjoner og på egen type innhold.

Søkemotoren kan videre brukes til mer avanserte søk ved bruk av tagging og metadata.

Omnifind Yahoo Edition kan håndtere opptil 500.000 dokumenter og over 200 filtyper, blant dem pdf og Microsoft Office-formater. Brukergrensesnittet er en nettleser. Maskinvarekravet for et korpus på opptil 20.000 dokumenter er en prosessor i 1,5 GHz, 1 GB RAM og 80 GB disk, under Red Hat eller Suse Linux, eller Windows XP eller 2003 Server.

Til toppen