BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM først med Network Computer

IBM er første selskap av de store som formelt introduserer sin network computer (NC). Maskinen er basert på standarden som Oracle, Sun, Netscape, Apple og IBM ble enig om i mai 96. Prisen i USA ligger på USD 700, mens prisen i Norge blir på rundt NOK 5000 i henhold til IBM Norge.

Jens Kanden
5. sep. 1996 - 13:00

IBM lanserer idag formelt sin NC - network computer - en økonomisk plattform for å bruke Internett, i henhold til IBMs pressemelding.

Maskinen er den første i en serie planlagte NCer fra IBM og skal gi enkel og rimelig aksess til Internett, intranett (bedriftsinterne internett) og vanlige lokale nettverk.

- Prisen i USA ligger på USD 700, mens prisen i Norge vil ligge mellom NOK 4000 og 5000, sier Mette Semb Silberg, Informasjonskonsulent hos IBM Norge. - Volumproduksjon vil komme igang mot slutten av året, og vi venter oss et begrenset antall maskiner i Norge mot slutten av 4. kvartal, sier Silberg.

- Produktet vil endre hele kostnadsstrukturen ved å koble seg til nettverk, sier Nicholas Donofrio, seniordirektør og gruppesjef i IBM Corp. Produktet vil gi enkel og rimelig aksess til informasjon og være svært attraktivt for organisasjoner som ikke trenger individuell funksjonalitet på hvert skrivebord, avslutter Donofrio.

IBM Newtwork Station kommer med plug-and-play funksjonalitet og et intuitivt, Windows-lignende grensesnitt, men blir styrt gjennom en server både for Internett- og forretningsapplikasjoner. I henhold til IBM kan NCen gi besparelser på 50-75% i programvare-, maskinvare- og administrasjonskostnader.

IBMs NC vil støtte aksess til Internett via Ethernet og Token Ring og kan kjøre samtidig Java, Windows NT, UNIX, OS/2 og Internett-applikasjoner. Dessuten kan den kjøre i IBM AS/400 og S/390 servermiljøer.

IBM NC vil kunne kjøre en versjon av Netscape Navigator 3.0 tilpasset av Netscapes nye selskap Navio. Maskinen veier en drøy kilo og har dimensjonene 20x25x3 cm. Maskinen vil komme med en IBM prosessor, minne, nettverkadapter, tastatur og mus. Skjerm er valgfritt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.