BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM først ute med Foster-baserte servere

Fra desember, flere måneder før konkurrentene, skal IBM selge en fireveisserver basert på Intels 32 biters Foster-prosessor og selskapets eget brikkesett Summit.

13. nov. 2001 - 09:26
IBM xSeries 430-skap ved siden av hverandre.
IBM xSeries 430-skap ved siden av hverandre. Foto: IBM

Foster kan betraktes som en servertilpasning av Pentium 4, mens dagens Xeon-prosessor bygger på Pentium III. Mens konkurrerende leverandører venter på at Intel eller andre brikkeprodusenter skal få ferdig et brikkesett som gjør det mulig å lage nestegenerasjons Intel-baserte servere med 32 biters prosessorer - Itanium er, som kjent, en 64 biters arkitektur - har IBM bygget sitt eget brikkesett basert på en ny arkitektur kjent som "Summit".

Dette er tidligere kjent om Foster og Summit:

Ifølge Wall Street Journal har IBM ingen stand på den pågående Comdex Fall 2001-messen i Las Vegas, men er desto mer aktiv i kulissene. Summit- og Foster-baserte servere er blant de heteste temaene, og markedsføres som et alternativ til både stormaskiner og Unix-drevne Regatta-servere (den største modellen i IBMs pSeries) for store datasentraler. Summit/Foster-maskinene tilhører xSeries, sammen med IBMs øvrige Intel-baserte servere.

Summit-brikkesettet grupperer fire og fire prosessorer. IBM viser en maskin med kodenavn Crusader med fire Foster-brikker. Tidlig neste år kommer Summit-maskiner med opptil 16 prosessorer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.