KARRIERE

IBM frir til russiske utviklere

Tallet på russiske utviklere øker kraftig, og IBM tar sikte på å få flest mulig over på sin side.

7. feb. 2006 - 12:07

IBM har åpnet en egen portal beregnet på russiske utviklere, kalt developerWorks Russia.

Portalen retter seg mot programvareutviklere, -arkitekter og studenter. Brukerne får fri tilgang til utviklingsutgaver av blant annet WebSphere, DB2 og mellomvare, samt utviklerverktøy og eksempelkode. I tillegg tilbyr portalen teknologifora, blogger fra IBMs egne eksperter, og andre områder for kontakt og informasjon.

Hensikten med portalen, ifølge IBM, er å hjelpe russiske utvikler til å sette sammen og legge ut innovative applikasjoner basert på åpne standarder og åpen kildekode. Java, tjenesteorientert arkitektur (SOA), Linux og PHP nevnes spesielt, samt avanserte utviklingsverktøy som IBMs egen Rational og åpen kildekodeprosjektet Eclipse.

IBM viser til at Russland har et programvaremarked i rivende utvikling, til at tallet på utviklere i landet antas ifølge IDC å øke med 40 prosent fra 2005, og til at landet har utdannet mer enn 1,3 millioner kandidater med IT-kompetanse de siste sju år.

Den nye utviklerportalen viderefører en innsats fra 2004, da IBM utvidet et progravmaresenter i Moskva med tilpassede tjenester overfor uavhengige utviklere. I fjor arrangerte IBM en «Russian Tech Tour» der 50 investorer fikk treffe 20 nye IT-selskaper. Videre har IBM et akademisk initiativ som arbeider mot mer enn 45 russiske universiteter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.