IBM går bort fra Microsoft Office

Nyansatte svensker får ikke Microsoft Office på sine PC-er, og stadig flere bruker Linux isteden for Windows.

IBM går bort fra Microsoft Office

Nyansatte svensker får ikke Microsoft Office på sine PC-er, og stadig flere bruker Linux isteden for Windows.

IBM er en av verdens største IT-selskaper, og før de solgte sin PC-divisjon til Lenovo var de aller størst - målt etter omsetning.

Selskapet er ofte i konkurranse med Microsoft, og har vært en av de mest aktive i kampen mot at Microsots OOXML-format skulle bli godkjent som ny ISO-standard.

Selv om IT-selskapene konkurrerer hardt med hverandre, er de ofte store kunder. IBM har 386.558 ansatte, og de bruker mye penger på å kjøpe inn lisenser til Microsoft Office. De har lenge snakket om å gå over fra Windows og Microsoft Office for isteden å satse på Linux og OpenOffice, men de er fortsatt en stor Microsoft-kunde.

I sommer lanserte IBM en ny utgave av kontorstøttesystemet Symphony som er integrert med Lotus Notes. IBM hevder at dette er en fullverdig erstatning som gjør det mulig å skifte ut Microsoft Office.

Da er det viktig for både IBM og kundene at brukerne problemfritt kan utveksle dokumenter på tvers av kontorstøttesystemer.

IBM tar også sin egen medisin, og ifølge IDG.se så får ikke nyansatte hos IBM i Sverige Microsoft Office lengre. Totalt skal et sted mellom 15.000 til 20.000 IBM-ansatte ha gått over til Linux på PC-en sin, og det skal være et tall i sterk vekst.

Likevel er dette fortsatt et lavt antall i forhold til antall ansatte i IT-giganten, og det vil trolig fortsatt ta en stund før flertallet har droppet Microsoft Office.

Til toppen