IBM gir database til Apache-miljøet

IBM har donert den Java-baserte relasjonsdatabasen Cloudscape til den Apache Software Foundation.

IBM har donert den Java-baserte relasjonsdatabasen Cloudscape til den Apache Software Foundation.

IBM annonserte tirsdag at selskapet har donert sin Java-baserte Cloudscape-database til Apache Software Foundation (ASF). Relasjonsdatabasen, som bare krever 2 MB plass og som egner seg for innkapsling i andre programvareprodukter, inngår i dag i mer enn 70 IBM-løsninger, blant annet i WebSphere applikasjonsserver, WebSphere Portal og Lotus Workplace.

Kildekoden, på mer enn en halv million linjer, blir snart tilgjengelige for alle.

Versjonen ASF får, som er en kopi av det nåværende Cloudscape-produktet, kalles Derby. IBM håper at det å tilby databasen til åpen kildekodemiljøet, vil akselerere innovasjonen rundt Java-applikasjoner, noe som så vil skape nye forretningsmuligheter basert på et bredt spekter av applikasjoner, inkludert de som benytter innkapslede databaser og de som henvender seg til små bedrifter.

Prosjektet vil i begynnelsen bli administrert av Apache Incubator, som vil inspisere koden for å sikre at den er i henhold til organisasjonens standarder for lisensering og kodeintegritet. Apache Incubator vil også ha også ha overoppsyn med dannelsen av utviklingsmiljøet for Derby.

Mer informasjon om Derby finnes på denne siden.

Til toppen