KORTNYTT

IBM gir Rational-verktøy til åpen kildekode

IBM tror donasjonen vil styrke bruken av web tjenester og tjenesteorientert arkitektur.

12. okt. 2005 - 13:14

IBM vil donere materiale fra egen programvareutvikling til åpen kildekodemiljøet, heter det i en pressemelding. Hensikten er å støtte selskaper og utviklere med å tilegne seg og dele erfaringer innen programvareutvikling, noe som vil øke produksjonen av standardisert, fritt tilgjengelig programvare.

Materiale fra IBM Rational Unified Process (RUP), en plattform for programvareutvikling brukt av over 500 000 utviklere over hele verden, danner hoveddelen av donasjonen. RUP er en omfattende samling av metoder og erfaringer som sørger for kvalitet og effektivitet i programvareutvikling. Samtidig doneres også arkitektur og web-baserte verktøy som skal sikre ytterligere erfaringsutveksling.

Dagens donering har som hensikt å samle erfaringer og resultater blant uavhengige programvareutviklere, interne utviklingsprosjekt hos selskaper over hele verden, hos forsknings- og utdanningsinstitusjoner, og andre relevante utviklere som opererer i større eller mindre skala. Dersom dette blir utbredt kan det forbedre den globale programvareutviklingen, samtidig som brukerne blir enda bedre rustet til å møte endrede forretnings- og rammevilkår ved å ta i bruk for eksempel webservices eller SOA-standarder.

IBM har tilbudt disse verktøyene til Eclipse Foundation, en åpen kildekode bevegelse som tilbyr gratis java-baserte plattformer for enklere produksjon av programvare. Eclipse ble dannet etter at IBM sponset organisasjonen økonomisk i 2001, og er en uavhengig institusjon med over 100 partnere fra programvareindustrien.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.