IBM gir sjef dobbeltstol

Carl Christian Ægidius, nordisk IBM-sjef har fått en jobb til - sjef for IBM Danmark - etter at Henrik Nygaard går av med pensjon.

Carl Christian Ægidius, nordisk IBM-sjef har fått en jobb til - sjef for IBM Danmark - etter at Henrik Nygaard går av med pensjon.

Det har lenge vært kjent at Henrik Nygaard snart skulle forlate skuta og spekulasjonene om arvtageren har gått høyt i det danske it-miljøet. For IBM er et stort it-selskap, men i Danmark har IBM en ekstra dominerende posisjon, blant annet som den største pc-leverandøren.

På mandag skrev digi.no at både Computerworld Danmark og mange andre i bransjen har spekulert i at IBM-sjef i Norge, dansken Ole Haaber, har ventet på sjefsjobben i Danmark. Men hans sjanser ble trolig svekket av det svake resultatet i 1997 og tapet på 171 millioner kroner i 1998. (Se tidligere saker under) Selv benekter Haaber ovenfor digi.no at han var en kandidat.

Jobben gikk i stedet til Carl Christian Ægidius, nordisk IBM-sjef som nå flytter til Danmark for å dele sin tid mellom de to stillingene. Hvorfor IBM valgte denne utradisjonelle løsningen fremfor å ansette en av de to tidligere favorittene er ikke kjent. I følge kilder digi.no har snakket med ble 50 år gamle Jens Frøilund, sjef for Global Services i Danmark og Mogens Elsberg, nordisk sjef for bankmarkedet, ansett internt i IBM som de sterkeste kandidatene til stillingen.

Til toppen