IBM: Host On-Demand 3.0 klar til levering

Den nyeste utgaven av den Java-baserte terminalemulatoren Host On-Demand 3.0 tilbyr blant annet makroer og grafisk brukergrensesnitt.

Den nyeste utgaven av den Java-baserte terminalemulatoren Host On-Demand 3.0 tilbyr blant annet makroer og grafisk brukergrensesnitt.

Host On-Demand er en Java-basert terminalemulator som er beregnet på å legges ut på en webtjener. Når programmet, som kan gjøres så lite som 400 kB, begynner å kjøre, etablerer den sin egen forbindelse til den sentrale maskinen. Det vil si at webtjeneren som serverer emulatoren ikke lenger belastes når emulatoren begynner å kjøre.

En funksjon kjent som "persistent caching" (vedvarende mellomlagring) gjør at nettleseren avholder seg fra å laste emulatoren ned fra webtjeneren dersom den allerede finnes i nettleserens lokale cache, med mindre det er gjort endringer i selve emulatorprogrammet fra sentralt hold.

Dette er en løsning for terminalemulering som også leveres av noen av IBMs konkurrenter. Fordelene er flere: Emulatoren kan gjøres tilgjengelig i et standardisert webgrensesnitt, forbindelsen går direkte mellom klient og sentral maskin som før, og ordningen gir både smertefri lokal installasjon og automatisk oppdatering av programvaren.

Disse egenskapene er nye i versjon 3.0:

  • 3287 host print LU 1/LU 3
  • TN3270E støtte for 3287 host print, bedre tastaturstøtte og støtte for enhetsnavn
  • Grafisk brukergrensesnitt (ResQ!Net)
  • Makroopptak og -avspilling
  • Endring av farger
  • Støtte for utveksling av data mellom AS/400 og databaser på arbeidsstasjon
  • Forbedret administrasjon, støtte for brukergruppehåndtering

Det grafiske brukergrensesnittet gjør de tradisjonelle grønne skjermbildene om til knappebelagte og rullemenyutstyrte grafiske skjermbilder i sanntid. IBM er særs stolte over denne egenskapen, som selskapet mener kan være en måte å gjøre funksjoner fra "grønne applikasjoner" tilgjengelige til partnere og kunder over ekstranett.

Sikkerheten er ivaretatt med SSL 3.0.

Teknisk informasjon er tilgjengelig fra IBMs nettsted (se peker i høyre marg).

Til toppen