IBM inngår partnerskap med Sybase

IBM har inngått partnerskap med Sybase for å tilby en database til Power5-drevne Linux-servere.

IBM har inngått partnerskap med Sybase for å tilby en database til Power5-drevne Linux-servere.

Ifølge Wall Street Journal vil IBM og Sybase i dag kunngjøre et partnerskap. Samarbeidet går ut på felles markedsføring av Sybases database for IBMs serverfamilie eSeries OpenPower.

Dette er en serverfamilie med de samme maskinvareegenskapene som pSeries (Unix) og iSeries (i5/OS, en videreutvikling av OS/400), men med Linux som operativsystem, nærmere bestemt Red Hat eller Novell Suse, foreløpig med mer funksjonalitet under Suse enn under Red Hat.

OpenPower 720 kan leveres med opptil fire Power5-prosessorer i 1,65 GHz og opptil 64 GB minne. Med IBMs logiske partisjonering kan hver prosessor deles opp i opptil ti virtuelle maskiner, slik at én OpenPower kan opereres som opptil 40 atskilte Linux-maskiner.

IBMs motiv for partnerskapet med Sybase kan være et ønske om å styrke denne leverandøren mot felles konkurrenter som Oracle og Microsoft. På IBMs øvrige Power5-servere leveres selskapets egen database DB2.

Sybase har for øvrig vært nevnt som mulig oppkjøpskandidat fra Oracle. Selskapet har de siste årene hatt størst framgang som leverandør av databasesystemer beregnet på applikasjoner for mobile klienter.

    Les også:

Til toppen