IBM kaprer tilbake toppsjef fra Ementor

IBM kaprer trolig tilbake en IBM-veteran som har vært på snarbesøk hos Merkantildata/Ementor for å erstatte Endre Rangnes (bildet).

IBM Norge-sjef Endre Rangnes har meldt overgang til EDB Business Partner. Siden nyheten sprakk, har IBM Norge lett etter ny toppsjef.

I følge Computerworld Norge har selskapet nå ansatt Morten Thorkildsen, nestleder i Merkantildatas konsulentselskap Ementor.

Stemmer dette, har IBM fulgt sin tradisjon om å rekrutterte internt. For Thorkildsen kommer fra stillingen som leder for Financial Services-divisjon i IBM Norge. Der sluttet han

for bare fire måneder siden.

IBM rekrutterer vanligvis sine toppsjefer internt. Både Rangnes og hans forgjenger, danske Ole Haaber, var IBM-veteraner, men før dette ble Christian Thommesen rekruttert utenfra.

Thorkildsens opprykk er ganske naturlig. Financial Services-divisjonen er avdelingen som håndterer de største kundene IBM har. For i bank- og forsikringsbransjen regjerer fremdeles IBMs stormaskiner. Thorkildsen har vært IBM-mann i 17 år.

- Det er synd å miste en så erfaren mann, men vi synes det er litt underlig at han går til Ementor i disse tider, sa IBM Norge-sjef Endre Rangnes til digi.no i januar da Thorkildsen sa opp.

Siden har Merkantildatas toppsjef Arne A. Jensen lagt frem svake resultater og offentliggjort en større omorganisering.

IBM Norge vil ikke kommentere saken før i kveld, opplyser informasjonsavdelingen.

Til toppen