IBM kapret Vismas norske toppsjef

IBM har kapret Visma norske toppsjef, Jon Stærkebye på bakgrunn av hans lang olje- og gass-erfaring.

IBM har kapret Visma norske toppsjef, Jon Stærkebye på bakgrunn av hans lang olje- og gass-erfaring.

IBM har ansatt Jon Stærkebye (51) som leder for IBMs satsing på olje og gass i Nordøst-Europa, som bl.a. omfatter Norden, Storbritannia og Russland. Han tiltrer stillingen 1. juni, heter det i en pressemelding.

Jon Stærkebye (51) kommer til IBM fra stillingen som administrerende direktør i Visma Software Norge.

Han er utdannet ved Universitet i Oslo i geofysikk og matematikk og har 25 års erfaring fra ledende stillinger i oljebransjen.

Stærkebye begynte sin karriere i daværende Saga Petroleum, med oppgaver innen seismikk, oljeleting, prosjektledelse og IT-administrasjon.

Ved fusjonen mellom Saga Petroleum og Norsk Hydro i 1999/2000 ledet Stærkebye arbeidet med integrasjonen av de to selskapenes IT-systemer.

Etter ett år som forretningsutvikler for PGS Data Management AS var han i perioden 2001–2005 ansatt i Schlumberger med ansvar for blant annet selskapets utvikling av integrerte operasjoner for oljeselskaper som opererer i Nordsjøen.

Administrerende direktør Morten Thorkildsen i IBM Norge sier Stærkebye skal bidra til å videreutvikle IBMs posisjon innen et marked som er av stor viktighet i Norge og Nordøst-Europa.

Til toppen