IBM kjøper opp enda et selskap

IBM kjøpte ingen ting på 18 måneder, men siden sommeren har Sam Palmisano vært på handletur med storvognen.

For syvende gang siden juni har IBM gjort et oppkjøp. Dette var ikke et imponerende tempo under dotcom-årene, men nå går det langt mellom kjøpene i bransjen for øvrig. Unntaket er IBM som inntil i juni i år hadde sittet helt stille i halvannet år.

For verdens største dataselskap mener åpenbart at utviklingen nå peker oppover og handler mens kursene fremdeles er ganske lave.

Sam Palmisano har handlet både for å bli større - særlig gjennom oppkjøpet av PWC - og for å skaffe seg strategisk viktig teknologi. IBM kjøpte lille norske Metamerge 25. juni og konsulentgiganten PwC Consulting 30. juli .

Les også:

Siden har IBM kjøpt TrelliSoft (29. august), Access360 (3. september) Holosofx (12. september) og på mandag kjøpte IBM franske EDAS Matra Division med totalt 800 ansatte.


I dag offentliggjorde IBM enda et oppkjøp. Selskapet har kjøpt Rational Software for 2,1 milliarder dollar. Rational lager utviklingsverktøy for både vanlig programvare til servere og til programvare i utstyr, blant annet innen medisin og tele. En opptelling viser at hele 98 av de 100 største selskapene i verden, inkludert IBM selv, bruker verktøy fra Rational.

Les også:

Følgende tall fra IDC kan ha vært med på å lokke IBM til å handle: Markedet for utviklingsverktøy vil stige fra 9 milliarder dollar i 2002 til 15 milliarder dollar i 2006, tror IDC.


Rational har 3.400 ansatte og 600.000 registerte brukere.

Til toppen