IBM kjøper seg opp innen BPM

Lombardi har flere store navn i porteføljen, og bygger sine løsninger på WebSphere.

IBM kjøper seg opp innen BPM

Lombardi har flere store navn i porteføljen, og bygger sine løsninger på WebSphere.

IBM har kjøpt Lombardi, en leverandør av løsninger og tjenester rundt fagområdet styring av forretningsprosesser – «business process management» eller «BPM». Lombardi holder til i Austin, Texas. Hovedproduktene, Teamworks og Blueprint, bygger på IBM-miljøe Websphere.

Kundekretsen til Lombardi omfatter mange kjente IBM-kunder, særlig innen finans, forsikring, helse, produksjon, detaljhandel, telekommunikasjon og offentlig virksomhet. Blant store IT-aktører som bruker Lombardi er Dell, Intel og T-Mobile.

IBM sier Lombardi er spesielt verdifull på grunn av løsningen de tilbyr selve utviklingsprosessen for prosesshåndteringen: Den lar gruppe samarbeide i et grafisk grensesnitt. Det er dermed mulig å endre forretningsprosesser raskt og effektivt, heter det.

Når kjøpet er klarert og fullført, vil Lombardi-produktene integreres i IBMs øvrige BPM-produkter.

Forrige gang IBM gjorde et oppkjøp for å styrke seg innen BPM var i juli 2008 da de ervervet ILOG, en veteran innen kunstig intelligens.

Lombardi er IBMs 90. oppkjøp siden 2003. IBM har vært spesielt aktiv innen oppkjøp de siste månedene, mer ervervelser som Exeros («data discovery»), Guardium (snokvern), Ounce Labs (sikkerhet) og SPSS (avansert analyse).

    Les også:

Til toppen