RESULTATERFINANS

IBM kjøper sikkerhetsselskapet ISS

IBM gjør nå sitt femte største oppkjøp noensinne for å styrke seg i kampen om det lukrative sikkerhetsmarkedet.

24. aug. 2006 - 07:45

Internet Security Systems (ISS) er et amerikansk sikkerhetsselskap stiftet i 1994 som leverer sikkerhetsprogramvare spesielt innrettet mot å beskytte bedrifter mot trusler fra internett. Selskapet har over 35 kontorer spredd over 20 land. I Norden er de representert med et kontor i Stockholm. Selskapet kunngjorde nylig en allianse med antivirusselskapet BitDefender.

ISS er blant annet kjent for sin forskningsavdeling Xforce som har gjentatte ganger gjort seg bemerket med sine avsløringer av sikkerhetshull og trusselanalyser.

Nå ønsker IT-giganten å styrke seg på sikkerhetssiden og blar derfor opp 1,3 milliarder dollar for programvareselskapet. Dette er IBMs fjerde oppkjøp denne måneden og det er selskapets femte største kjøp noensinne.

digi.no har tidligere denne måneden beskrevet hvordan IBM nå tjener mer på programvare enn på tjenestesalget. Kjøpet av ISS vil være med på å flytte IBMs fokus over på programvare.

    Les også:

Med kjøpet av ISS kommer IBM også tettere inn på et sikkerhetsmarked som i dag domineres av Symantec, Computer Associates og EMC. Dette er et marked alle de store ønsker å tre inn i og andre giganter som Cisco og Microsoft har også begynt å satse aggressivt på sikkerhetsmarkedet.

ISS hadde en omsetning på 330 millioner dollar i 2005. Det var en fremgang på 14 prosent sammenlignet med året før.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.