BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM kjøper teknologi for mobile apper

Worklights verktøy brukes til samtidig utvikling for alle typer brett og smartmobiler.

1. feb. 2012 - 09:54

IBM kunngjør to nyheter som gjenspeiler en opptrappet satsing på mobile løsninger: De kjøper Worklight, en israelsk spesialist på applikasjonsutvikling for mobile plattformer. Samtidig lanserer de «IBM Endpoint Manager for Mobile Devices», en løsning for enhetlig styring og sikring av bærbare pc-er, nettbrett og smartmobiler.

I begge kunngjøringene viser IBM til at de satser på å gi bedriftskunder evnen til å håndtere risikoen som den pågående trenden «bring your own device» medfører.

Worklight ble startet i 2006. Selskapet har et hovedkvarter i New York, mens forskning og utvikling foregår i Israel. IBM har varslet at de akter å bruke 20 milliarder dollar på oppkjøp i femårsperioden 2011–2015. Hva de betaler for Worklight er ikke oppgitt. På partnerlisten til Worklight står blant annet IBM, RIM og Microsoft.

Det IBM kjøper, beskrives som «den mest åpne og avanserte plattformen for mobilapplikasjoner, med utviklerverktøy for smartmobiler og nettbrett». Worklight hjelper «organisasjoner av alle størrelser til effektivt å utvikle og levere HTML5-applikasjoner, hybride applikasjoner og plattformspesifikke applikasjoner med et kraftig og smidig mobilt IDE [integrert utviklermiljø], nestegenerasjons mobil mellomvare, ende-til-ende sikkerhet og integrert forvaltning og analyse».

Ifølge IBM er Worklights bidrag til deres portefølje en åpen plattform for raskere utrulling av gamle og nye mobilapplikasjoner til flere typer enheter, og for sikre forbindelser mellom mobil- og brettapplikasjoner mot bedriftens sentrale IT-systemer.

De anbefaler bruk av Worklight til å støtte applikasjoner beregnet på målgrupper som forbrukere og interne brukere. I pressemeldingen gis det to eksempler: En bank kan bruke Worklight til å samle grunnleggende nettbanktjenester i én applikasjon, uavhengig av hva slags enhet kunden tyr til. Et sykehus kan utvide eksisterende IT-tjenester til å betjene pasienter med nettbrett.

Overtakelsen av Worklight ventes fullført i første kvartal. Selskapet får plass i IBM Software Group.

IBM forespeiler tett integrasjon mellom Worklight og selskapets øvrige satsing innen mobil. Det nye forvaltningsverktøyet for mobile klienter beskrives som et skritt på veien mot stadig bedre løsninger innen følgende områder:

  • Utvikling av samspillende mobilapplikasjoner
  • Forvaltning og sikring av mobile enheter slik at brukere i stadig større utstrekning kan få velge sine arbeidsdingser selv
  • Evne til å utvide bedriftens eksisterende virksomhet og dra nytte av nye forretningsmuligheter

Et særtrekk ved IBMs nye forvalter for mobile enheter, er at den ikke støtter RIM (Blackberry). Det er ikke sikkert det betyr så mye, gitt RIMs pågående problemer. På den andre siden kan det tenkes at denne mangelen nettopp kan overkommes ved hjelp av Worklights nære forhold til RIM.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.