AVTALER & KONTRAKTER

IBM kjøper veteran innen analyseverktøy

Legger over en milliard dollar på bordet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juli 2009 - 08:30

IBM kunngjorde i går at selskapet vil kjøpe SPSS, en leverandør av programvare for forutsigende analyse. De to selskapene skal ha blitt enige om betingelsene, som innebærer at IBM betaler 50 dollar per aksje, totalt omtrent 1,2 milliarder dollar.

Oppkjøpet avhenger blant annet av godkjennelse fra aksjeeiere og reguleringsmyndigheter. Det er dog ventet at oppkjøpet kan fullføres i løpet av andre halvdel av 2009.

Oppkjøpet ventes å utvide IBMs Information on Demand-programvareportefølje (IOD) og evner innen forretningsanalyse.

SPSS ble etablert i 1968 og har hovedkontor i Chigago. Selskapet tilbyr et bredt utvalg av programvare innen kategorien PASW, Predictive Analytics Software. Dette inkluderer verktøy for datainnsamling, statistikk, modellering og utrulling.

Til sammen skal verktøyene kunne fange opp mennesker holdninger og meninger, spå utfallet av framtidige kundeinteraksjoner, for så å rette seg etter denne innsikten ved å bake analysene inn i forretningsprosesser.

Opprinnelig var SPSS en forkortelse for «Statistical Package for the Social Sciences». Også selve programvaren het SPSS fram til ganske nylig, da den skiftet navn til PASW.

Programvaren er stort sett Java-basert og kan kjøres på både Windows, Mac OS X og Linux.

SPSS har en egen avdeling i Oslo.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.