IBM klarer å spå serverkræsj

Nå skal Intel-servere bli mer stabile. En ny programpakke fra IBM klarer å forutse havarier på servere med Windows og Linux.

Nå skal Intel-servere bli mer stabile. En ny programpakke fra IBM klarer å forutse havarier på servere med Windows og Linux.

Intel-servere blir brukt til stadig viktigere oppgaver, særlig fordi stadig flere stoler på sin Internett-tilgang og epost.

Tidligere er det bare tyngre og eldre stormaskin-systemer som hadde maskinvare/programvare som klarte å forutse akutte havarier og gjøre noe på forhånd.

Men i mange tilfeller stopper ikke Windows og Linux opp helt akutt - systemene klarer ofte å takle flere mindre feil, men når disse hoper seg opp kræsjer til slutt maskinen. Minne-lekkasjer er en av kildene til problemet.

IBM har derfor laget en Director, en programpakke som skal brukes sammen med Windows 2000/NT og Linux. Med kunstig intelligens skal systemet analysere arbeidsbelastning og kunne oppdage når problemene dukker opp, skriver Wall Street Journal.

Når dette skjer vil Director kunne overføre arbeidet til andre servere og stenge ned/omstarte maskinen. Pakken er også nyttig for maskiner som ikke er koblet sammen med andre i klynger. I dag gjennomfører mange kunder jevnlige, kontrollerte omstarter for å unngå de sjeldne totalhavariene. Med Director kan man slutte med dette og øke oppetiden.

Til toppen