DIGI.NO

– IBM klarte ikke å gi bort brikkestøperi

Skal ha vært desperate.

Brikkefabrikkene til IBM er for gamle, skal Globalfoundries ha ment. Bloomberg melder at de ikke ønsket å overta selv om de ble tilbud 1 milliard dollar for å gjøre det.
Brikkefabrikkene til IBM er for gamle, skal Globalfoundries ha ment. Bloomberg melder at de ikke ønsket å overta selv om de ble tilbud 1 milliard dollar for å gjøre det. Bilde: IBM

Tidligere i år ble det klart at IBM selger maskinvare med tap. Siden da har underskuddet økt ytterligere.

For å bøte på situasjonen solgte IT-giganten sine x86-servere til kinesiske Lenovo. I februar ble det kjent at de også vurderer å kvitte seg med et annet tapssluk - brikkeproduksjonen.

Men avhendingen av divisjonen IBM Microelectronics lar vente på seg, og forhandlingene skal ha brutt sammen.

IBM var så desperate etter å kvitte seg med brikkestøperiet at de var villige til å gi 1 milliard dollar til den som overtok, ifølge Bloomberg.

Det skal likevel ikke ha fristet halvlederprodusenten Globalfoundries til å slå til på tilbudet. De krevde å få 2 milliarder dollar av IBM for å overta brikkeproduksjonen, hevder kilder overfor nyhetsbyrået.

Virksomheten som er i spill er selve produksjonsanleggene eller IBMs brikkestøperier, fabrikker som lager blant annet selskapets egne prosessorer.

Denne enheten går ifølge Bloombergs kilder med 1,5 milliarder dollar i årlig underskudd, og tynger følgelig kraftig på resultatene til Store Blå.

Globalfoundries skal imidlertid hovedsaklig ha vært interessert i IBMs ingeniører og immatrielle rettigheter. Selskapet som er eid av et statlig investeringsselskap tilhørende Abu Dhabi skal ha ment at brikkefabrikkene til IBM er av mindre verdi, fordi de er for gamle.

Toppsjef i IBM Ginny Rometty viser likevel at hun ikke er villig til å kvitte seg med virksomheten for enhver pris. Rometty er under press og sliter med å nå målene for regnskapsåret 2015 etter at omsetningen har falt i ni kvartaler på rad.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.