BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM korrigerer om AXAPTA

Jan Elling Skaugerum i IBM kommer her med en korreksjon i forbindelse med en tidligere artikkel i digi.no om programvaren Axapta.

digi:stab
3. juni 1998 - 10:26

IBM Norge distribuerer Concorde XAL i Norge. Concorde XAL er utviklet av Damgaard International (DIAS) i Danmark, et selskap IBM Danmark eier 50% av. Dette BMS/ERP-systemet inneholder en lønnsmodul, utviklet av DIAS.

IBM er distributør for Concorde XAL også i andre land og i de landene er vi ene-distributør, men vi er bare en av flere distributører av Concorde XAL på verdensbasis.

Merkantildata er en forhandler av Concorde XAL (og forhandler av dette gjennom IBM) i Norge og Sverige. Gjennom oppkjøp i Danmark, eier de nå forhandlere på Concorde XAL, forhandlere av den danske distributøren Damgaard Data Distribusjon.

Merkantildata har i dag et lønnssystem som er en modul i BMS/ERP-systemet Formula. De ønsker å tilby dette lønnssystemet til kunder i Norden som et alternativ til Concorde XAL lønn.

DIAS utvikler for tiden neste generasjon BMS/ERP system. Dette har fått navnet "AXAPTA" (ikke Concorde AXAPTA).

Dette produktet vil etter planen lanseres i Norge av IBM Norge i løpet av 1999. Dette produktet vil støtte ledende databaseplattformer, men foreløpig har det bare støtte for MS SQL. Det er ingen umiddelbare planer om at AXAPTA skal støtte Sybase.

Merkantildata vil etter planen bli en forhandler på AXAPTA, på lik måte som de er det for Concorde XAL. Merkantildata vil etter deres egne planer tilby lønnsmodulen i Formula også til kunder som da etterhvert velger AXAPTA, på lik linje/måte som de nå gjør det på Concorde XAL.

Merkantildata utvikler altså på ingen måte hverken AXAPTA generelt, eller lønnsmodul på AXAPTA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.