IBM-kutt lover dårlig for penn-PCer

Produsentene er innovative, men det er ikke kundene. En etter en dør forsøkene på å utfordre dagens PC.

Til tross for trykkfølsomme skjermer, trådløse nettverk, talestyring og flate skjermer står den gamle PC-modellen fjellstøtt. Skjerm, tastatur og mus, det er det kundene vil ha og stadige forsøk på å lansere nye typer produkter ender helt eller delvis på kirkegården.

Foreløpig siste gravlagte prosjekt er IBMs Thinkpad Transnote, en maskin med trykkfølsomt skriveunderlag som fanget pennskrift. IBM bekrefter at de stoppet produksjonen av maskinen på grunn av lav etterspørsel, skriver nyhetstjenesten Cnet. Nå var Transnote en dyr maskin (rundt 3000 dollar), men IBM mente at mange yrkesgrupper kunne spare store summer på å overføre papirarbeid direkte til sin datamaskin.


Transnote føyer seg inn i rekken av nye typer datamaskin-design som kundene har sagt nei til. Nylig gravla Sony sin Vaio Slimtop Pen Tablet. I tillegg har en hel generasjon forenklede surfemaskiner fått avbrutt sine korte liv.

Dette spår kanskje ikke så bra for Microsofts TabletPC-konsept. Ericsson har skrinlangt sine planer og selskaper som Norske Screen Media sliter tungt.

Til toppen