BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM lager verdens største infrastruktur for spill

IBMs Butterfly Grid er en serie med samkjørte Linux-servere, som skal kunne støtte millioner av samtidig spillende over Internett.

10. mai 2002 - 09:04
The Butterfly Grid skal bevise for all verden at IBMs teknologi for samkjøring av datakraft - "grid computing" - også duger til 3D-spill med millioner av samtidig spillende. Det er et kommersielt prosjekt knyttet til Globus Project, der et nytt selskap, Butterfly.net, skal tilby infrastruktur der spilleverandører kan leie kapasitet.

Les også:

Butterfly.net har brukt to år på å utvikle programvare som fungerer som en spillplattform på IBMs grunnleggende teknologi for samkjøring av datakraft. Spillplattformen kjører på en samkjørt infrastruktur av Intel-baserte Linux-servere som er koplet sammen i et fiberoptisk nettverk.


En treårskontrakt mellom Butterfly og IBM binder IBM til å levere den ytelsen Butterfly trenger til enhver tid. Hver farm av servere - IBM xSeries - vil kunne støtte opptil en million samtidig spillende. Plattformen til Butterfly gjør at et spill kan trekke ytelse fra samkjøringsnettet etter behov, slik at spill som utformes i samsvar med plattformen vil kunne ha opptil mange millioner samtidig deltakere.

Siden samkjøringen skjer over et eget nett, vil man ikke oppleve plutselige stans på grunn av overbelastning i samkjøringsnettet. Ordningen vil gjøre det mulig med avansert 3D-grafikk, bare avhengig av den klienten som brukes. Plattformen er tilrettelagt for alt fra mobiltelefon og hånd-PC til fullverdig PC og spillkonsoll.

Butterfly tilbyr spilleverandører å leie kapasitet mot å få en del av avgiftene de tar inn fra hver spiller. De tilbyr også utviklingsverktøy slik at man i sikre omgivelser kan prøve ut nye spill og simulere dem under ulike belastninger.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.