BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM lanserer kjapp beslutningsstøtte

Cognos Express er en integrert pakke beregnet på mellomstore bedrifter.

Eksempel på dashbord fra Cognos Express, et kjapt verktøy for beslutningsstøtte som IBM nettopp har lansert.
Eksempel på dashbord fra Cognos Express, et kjapt verktøy for beslutningsstøtte som IBM nettopp har lansert.
15. sep. 2009 - 17:24

IBM avholder denne uken et arrangement kalt «Midsize Enterprise Summit» i Los Angeles. Selskapet har brukt anledningen til å lansere et nytt verktøy for beslutningsstøtte, Cognos Express, beregnet på bedrifter med mellom 100 og 1000 ansatte, nisjen som i USA oppfattes som «mellomstore».

Cognos Express er tilgjengelig umiddelbart. Det presenteres nærmere på en flere timer lang nettlansering som starter 29. september kl 1545 norsk tid.

IBM beskriver Cognos Express som en «alt i ett» løsning for planlegging og beslutningsstøtte som kan settes i produksjon i løpet av få timer, med minimale kostnader og risiko. Gjennom en integrert tilnærming til rapportering, analyser og utprøving av ulike scenarioer, skal verktøyet legge et grunnlag for bedre forretningsbeslutninger.

Løsningen skal være lett å kople inn i eksisterende infrastruktur, og man skal kunne utvide verktøyet med nye egenskaper etter hvert som behovene endrer seg. En sentralisert webbasert driftskonsoll gjør at det krever minimalt med support fra IT-avdelingen.

Verktøyet er lagt opp etter selvbetjeningsprinsippet, med et grensesnitt som lar brukerne bygge egne rapporter, analyser, dashbord og flerdimensjonale planer på egen hånd. Serveren holder data og forretningsregler i minne, med tanke på kjapp respons.

Funksjonaliteten i Cognos Express er fordelt på tre ulike produkter som kan kjøpes samlet eller hver for seg:

  • Cognos Express Reporter gir rapporter og spørringer
  • Cognos Express Advisor omfatter analyseverktøy, nøkkelindikatorer med dashbord, visualisering av data og «hva om» scenarioer
  • Cognos Express Xcelerator mater analysedata inn i et regneark («Xcelerator» spiller på «Excel»), med tanke på mer avansert analyse enn det som tilbys i Advisor

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.