BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM lanserer nye web 2.0-verktøy

- Fremtidens arbeidstakere vil kreve sosiale nettverk på jobben, hevder selskapet.

12. juni 2008 - 08:59

IBM lanserer nå de velger å kalle for «neste generasjons sosiale nettverk utviklet for bedrifter».

Produktene Lotus Connections 2.0 og IBM Atlas for Lotus Connections kombinerer IBMs programvare for virksomheter med web 2.0-egenskaper man kjenner fra sosiale nettverk.

Funksjonaliteten innebærer at brukere gis mulighet for å utvide sitt profesjonelle nettverk ved å legge til kolleger.

Dette er ifølge IBM forretningsversjonen av det å «legge til venner» i private sosiale nettverk, hvor man sender en forespørsel og ber andre legge deg til i sitt nettverk.

En ny hjemmeside sender oppdateringer om hva som skjer i nettverket fra ulike komponenter i Lotus Connections. Med widgets kan brukerne skreddersy sin egen hovedside, og legge til linker til eksterne nettsamfunn som Facebook, eller til jobbrelaterte forretningsapplikasjoner.

Det er også mulig å tagge seg selv eller andre ut fra nøkkelområder eller kompetanseområde. Taggene vises i personens profil, og gjør det således enkelt å finne kompetanse i virksomheten.

- Fremtidens arbeidstakere vil kreve at denne typen samhandlingsverktøy kan benyttes på jobben fordi de har vokst opp med sosiale nettsamfunn som en del av deres hverdag, uttaler selskapet i en pressemelding.

IBM Atlas er et visualiserings- og analyseverktøy for Lotus Connections. Atlas har fire web 2.0-baserte komponenter for å finne viktige relasjoner mellom grupper, og navigere i personlige og virksomhetens nettverk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.