IBM lanserer tenkende PC-er

IBM har lansert sine første ThinkCentre stasjonære PC-er, og innleder etter eget utsagn en ny fase i PC-ens utvikling.

IBM har lansert sine første ThinkCentre stasjonære PC-er, og innleder etter eget utsagn en ny fase i PC-ens utvikling.

ThinkCentre-PC-ene ble omtalt allerede i fjor høst, fordi de skulle bli IBMs første maskinvare med en ny type effektiviseringsteknologi som ble kunngjort under fellesnavnet ThinkVantage Technologies.

Poenget er å utstyre PC-er med maskinvarekomponenter og programvare som gjør dem langt enklere og sikrere å bruke og å administrere i store organisasjoner, altså å løse det IBM kaller "virkelige problemer". Vektlegging av slike hensyn utgjør den tredje fasen i PC-ens utvikling, etter en første fase med vekt på teknologi, og en andre fase preget av PC-ens karakter av standardvare.

ThinkVantage skal med andre ord være det spesielle som gjør det lønnsomt å velge IBM framfor andre PC-er bygget rundt de samme standard prosessorene, brikkesett, minnebrikker, harddisker, grafikkort og så videre.

Teknologiene som ble forespeilt i fjor høst var:

  • RapidRestore PC for rask tilbakevending til en tidligere tilstand etter programvarekræsj

  • Embedded Security Subsystem for enklere og bedre kryptering

  • ImageUltra Builder lar IT-folkene nøye seg med en enklere samling standardkonfigurasjoner med programvare

  • System Migration Assistant gjør det enklere å overføre applikasjoner og innstillinger fra en gammel PC til en ny

  • Access Connections forenkler brukerens forhold til den aktuelle nettforbindelsen, kablet eller trådløs, hjemme, på jobb eller på reise

  • Access IBM gir kontakt med IBM service og support ved å klikke på et bestemt ikon.

Blant målene for ThinkVantage er autonome PC-er som er i stand til egendiagnose og selvoppretting, tjenester som lar deg gjenopprette alle IT-verktøy på en nye PC selv etter en diskkræsj og uavhengig av nettforbindelse, avsløring av risiko i trådløse nettverk, med mer.

De første ThinkCentre-PC-ene er fordelt på tre familier ut fra innpakning. De minst avanserte – "great technology and affordable prices" – er i A-serien, og har vanlige, store bokser. De to andre sikter mer spesifikt mot bedriftsmarkedet. M-serien har litt mindre bokser enn A-serien, mens S-serien har en ny type boks som er 60 prosent mindre enn A-seriens. S-serien svarer til Dells nye Latitude 4600-serie. (Se artikkelen Dell Norge klar med Springdale-maskiner.)

ThinkCentre PC-ene er bygget rundt de nye Pentium 4-prosessorene med Hyper-Threading, og Intels nye 865-brikkesett, "Springdale". (Se artikkelen Intel trapper brikkesett og billig Pentium opp til 800 MHz minne.) Detaljene er allerede lagt ut på IBMs nettsted. Prisene er noe høyere enn Dell, til gjengjeld får man ThinkVantage-teknologien som kan innebære lavere reelle kostnader, spesielt i krisesituasjoner.

Til toppen