BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM lanserer Universal DB2 beta

I dag lanserer IBM betaversjonen av sin nye database, Universal DB versjon 5, men det endelige produktet kommer ikke på markedet før mai neste år. Den nye databasen har blant annet støtte for OLAP og er tilrettelagt for ulike multimedia-ekstensjoner.

Eirik Flaa
2. des. 1996 - 16:50

I forbindelse med åpningen av DB expo i New York mandag, lanserer IBM betaversjonen av sin nye database. Nytt denne gangen er blant annet et databasesystem som er tilrettelagt for søking i billedarkiver ved hjelp av et avansert billedgjenkjenningssystem. IBM har også vektlagt tilpasning til flere nettverkstrukturer ved utformingen av programmet. Databasen krever i basisversjonen ikke mer enn 50-60 MB, hvilket gjør den tilgjengelig også for mindre maskiner.

- Vi er allerede verdens største programvareprodusent, faktisk større enn Microsoft. Dette produktet vil være med å styrke vår posisjon ytterligere, sier Inger Lin Skjerve, sjefskonsulent hos IBM Norge. Hun legger dessuten til at databasen er spesielt designet for å møte utfordringene på Internett.

- Databasen har utvidet støtte for Java og Java applets, avslutter Skjerve.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.