BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM lanserte enklere e-postserver

IBM lanserte mandag en e-postløsning som skal være enkel og rimelig å ta i bruk for små og mellomstore bedrifter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juli 2004 - 10:25

IBM lanserte i går Lotus Domino Messaging Express, en løsning for e-post og tidsplanlegging som skal gjøre det enklere, raskere og rimeligere å ta i bruk for små og mellomstore bedrifter.

Løsningen inkludrer e-post, gruppebasert tidsplanlegging, diskusjonsforum og dokumentbibliotek til en veiledende pris på 96 dollar per bruker for nye installasjoner. For kunder som oppgraderer fra en konkurrerende løsning, inkludert gratisløsninger eller løsninger basert på åpen kildekode, vil den veiledende prisen være 48 dollar per bruker.

Lotus Domino Messaging Express skal være basert på åpne standarder, og støtter derfor e-postlevering til de fleste e-postklienter ved hjelp av POP3 og IMAP, samt en webbasert løsning. Lotus Notes-klienten følger også med. Systemet er tilgjengelig for en rekke ulike operativsystemer, inkludert Linux, Windows, Solaris og OS/400.

IBMs Express-produkter, som det nå finnes mer enn 60 av, skal være spesielt egne for mindre bedrifter som ikke har IT-ansatte eller ressurser nok til å intallere og vedlikeholde mer omfattende løsningene.

- Det er vår Microsoft-dreper, sier Arthur Fontaine, markedssjef for IBM Lotus, til CRN.com. Han tenker da ikke minst på prisen.

- Microsoft Excange koster 67 dollar per bruker, men den prisen inkluderer ikke selve serveren, hevder Fontaine.

Express-utgaven er begrenset til tusen lisenser per selskap. Med flere brukere enn det, mener Fontain at det er mer fornuftig å gå over til enterprise-lisensordninger.

Mer om Lotus Domino Messaging Express finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.