IBM leaser ut PC-er med drift og support

IBM tilbyr leasing av PC-er og servere, og mener de kan spare bedrifter for høye driftsutgifter.

IBM tilbyr leasing av PC-er og servere, og mener de kan spare bedrifter for høye driftsutgifter.

Pakkeløsningen "IBM Desktop Management Services" er i innkjøringsfasen hos IBM Norge. Selger Pål André Knudsen sier til digi.no at tilbudet er presentert for en rekke prospekter, og at de er i nærmere samtaler med flere.

Tilbudet rettes mot bedrifter som mener at anslagene over hvor mye PC-er koster – i motsetning til bare innkjøp av maskiner og programvare – faktisk er av den typen som merkes på bunnlinjen. Flere undersøkelser tyder på at innkjøp teller lite i forhold til drift, og at det er mye å tjene på å angripe de løpende driftskostnadene.

– Modellen til IBM innebærer at bedriften betaler en fast pris per bruker. Den faste prisen omfatter PC-en, programvare og tjenester. Den er veldig avhengig av antall klienter. Forutsatt rundt 100 PC-er, kan den faste utgiften komme ned i 500 til 600 kroner per måned, forklarer Knudsen.

Det betyr at de årlige utgiftene til PC-en kan komme ned i mellom 6000 og 7000 kroner. Undersøkelser fra Meta Group tyder på at eierkostnadene per PC i en bedrift som tar seg av all drift og support på egen hånd, kan komme opp i over 30.000 kroner per år. Selv med en halvering av denne summen, kommer IBMs nye tjeneste godt ut av sammenlikningen.

Desktop Management Services innebærer, ifølge IBM, at man ikke bare får lavere kostnader. Man reduserer kapitalutlegget, får bedre sikkerhet, øker produktiviteten hos brukerne og får mer pålitelige budsjetter.

Ordningen innebærer ikke bare at IBM leverer det antall PC-er som trengs. IBM tar seg også av programvare og overføring av brukere, samt løpende drift. Det siste innebærer vedlikehold, helpdesk for brukerne, automatisk sikkerhetskopiering og tilbakeføring av tapte data, antivirus og videre programvaretildeling.

– Vi installerer også en egen administrasjonsserver hos brukeren, med egnet overvåknings- og rapporteringsprogramvare, sier Knudsen.

Mot tillegg i prisen, kan IBM også ta seg av skrivere, filtjenere og andre servere og tjenester. Ordningen omfatter stasjonære og bærbare PC-er, samt Intel-baserte servere fra IBMs xSeries.

Til toppen