IBM-Lenovo er sikkerhetsklarert

Amerikanske myndigheter har sikkerhetsklarert Lenovos oppkjøp av IBM PC, på klare betingelser.

Amerikanske myndigheter har sikkerhetsklarert Lenovos oppkjøp av IBM PC, på klare betingelser.

Da kinesiske Lenovo kjøpte PC-avdelingen til IBM i desember i fjor, ble mange amerikanske rikspolitikere sjokkert over å oppdage at den kinesiske staten ville bli den største enkeltaksjonæren i en storbedrift med hovedkvarter i New York og tusener av ansatte på amerikansk jord. En vesentlig del av Lenovo skulle etter avtalen huses på IBMs nåværende fasiliteter i Raleigh, der IBM håndterer blant annet mange prosjekter for USAs myndigheter. Man var blant annet redd for industrispionasje og for at kinesiske myndigheter kunne få innsyn i interne beslutningsprosesser i det amerikanske statsbyråkratiet.

I slutten av januar ble det besluttet å nedsette en egen granskning av forholdet, under det tverrdepartementale organet Committee on Foreign Investments in the US (CFIUS), med representanter for blant andre nøkkeldepartementene for finans, justis, forsvar og «Homeland Security».

    Les også:

Granskningen skulle vare i maksimalt 45 dager. I går kunngjorde komiteen at den har kommet fram til ordning der den finner å kunne sikkerhetsklarere IBMs avtale med Lenovo. Det skjer på helt klare betingelser. Den viktigste er at Lenovos folk i Raleigh skal flyttes til en egen klynge på tre bygninger. I dag er PC-avdelingen spredd på flere bygninger der det også ferdes folk fra andre IBM-avdelinger.

Til toppen