IBM leverer krigssimulator til US Navy

Det som vil bli det raskeste datasystemet i USAs militære styrker, skal leveres av IBM.

Det som vil bli det raskeste datasystemet i USAs militære styrker, skal leveres av IBM.

IBM annonserte i dag at USAs forsvarsdepartement har valgt nye høyytelses datasystemer fra selskapet som skal benyttes ved Naval Oceanographic Office (NAVOCEANO) Major Shared Resource Center (MSRC). Det er ventet at når systemene er tatt i bruk, vil de inkludere den raskeste superdatamaskinen i det amerikanske forsvaret, og en av de raskeste klyngene i verden.

Med den nye maskinen tredobles datakraften NAVOCEANO har til disposisjon for å kjøre modellering og simulering av tilstanden i hav og luft, og dermed skal senteret kunne bli i stand til å forbedre nøyaktigheten i varsler som utarbeides. Det nye datasystemet skal også benyttes i avanserte forsknings- og utviklingsprosjekter for nye fly og fartøyer og innen meteorologi og oseanografi.

Den nye superdatamaskinen vil kunne nå en topphastighet på 20 teraflops eller 20 trillioner matematiske operasjoner per sekund. Den skal også kunne yte mer enn 99 prosent av full kapasitet til enhver tid, som er den høyeste ytelsesgrad for noe datasystem under USAs forsvarsdepartement, heter det i en pressemelding fra IBM.

Maskinen skal bestå av nærmere 368 IBM eServer p655-systemer med AIX som operativsystem, koblet sammen som en klynge. Til sammen skal maskinene ha nærmere 3000 Power4+-prosessorer.

Til toppen