IBM leverte gode kvartalstall som lovet

IBM-sjef Sam Palmisano leverte førstekvartalstall som han lovet, men har flere store utfordringer fremover.

IBM-sjef Sam Palmisano leverte førstekvartalstall som han lovet, men har flere store utfordringer fremover.

IBM er verdens største IT-selskap og deres omsetning av tjenester, programvare og forskjellige typer utstyr er et godt tverrsnitt av IT-bransjen.

Det er derfor et positivt signal at IBM leverer kvartalstall som møter forventningene. Tallene står i sterk kontrast til Intels skuffende resultater tidligere i uken.

"Store blå" løftet omsetningen 11 prosent og resultatet 16 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. Omsetningen endte på 22,25 milliarder dollar og resultatet på 1,16 milliarder dollar.

IBM-sjef Sam Palmisano forklarer oppgangen både med den generelle veksten i den globale økonomien, men også en sterk vekst i forbruker-elektronikk.

IBM påpeker også at mange kunder lenge har bremset innkjøp av nytt datamaskiner og utstyr, noe som nå løfter salget etterhvert som utbyttinger tvinger seg frem. Dette gav et IBMs system-divisjon som selger stormaskiner og lagringssystemer et løft på hele 34 prosent fra i fjor.

Salget av programvare følger etter med et løft på 11 prosent.

Salget av PCer, primært bærebare Thinkpads, løftet seg 18 prosent, men divisjonen taper fremdeles penger. Første kvartal gav et tap på 18 millioner dollar.

På de andre siden falt salget av brikker falt 9 prosent og denne divisjonen går også med tap - 154 millioner dollar i minus. IBM sliter med kvaliteten på en av sine store brikke-fabrikker i East Fishkill, forteller selskapet.

Den største utfordringen for Palmisano fremover er uten tvil tjeneste-divisjonen som står for halvparten av omsetningen i IBM. Her var veksten bare på 9 prosent og resultatet stod stille.

Til toppen