IBM lover storkunder bedre sikkerhet

IBM og VeriSign har inngått et samarbeid som blant innebærer at IBM skal selge VeriSign-autentisering som driftet tjeneste til store bedriftskunder.

IBM og VeriSign har inngått et samarbeid som blant innebærer at IBM skal selge VeriSign-autentisering som driftet tjeneste til store bedriftskunder.

Avtalen skal formelt kunngjøres i dag, men er lekket ut til flere amerikanske medier.

Teknologisk sett innebærer avtalen at autentiseringen og den øvrige PKI-teknologien ("public key infrastructure") til VeriSign skal kombineres med IBMs Tivoli Policy Director. Det vil gjøre det mulig å fullt ut identifisere en intern eller ekstern bruker, og så sikre for at vedkommende for adgang til nøyaktig det han eller hun trenger av bedriftens datatjenester, verken mer eller mindre.

Markedsmessig innebærer avtalen at den kombinerte teknologien skal selges som driftet tjeneste til store bedriftskunder gjennom IBM Global Services.

Dette gir VeriSign adgang til et helt nytt og svært lovende marked. Som motytelse innebærer avtalen at VeriSign skal kjøpe serversystemer fra IBM. VeriSign forsikrer at disse skal komme i tillegg til selskapets systemer som i dag kjører på Sun-maskiner, og ikke erstatte dem.

Avtalen med IBM er ledd i VeriSigns bestrebelser på å etablere seg som ledende global aktør innen autentisering. Selskapet har nylig inngått tilsvarende avtaler med Microsoft og Intuit, og blitt med på Suns autentiseringsinitiativ Liberty Alliance Project som vesentlig retter seg mot Microsoft Passport.

Til toppen