BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM lover support for Linux på skrivebordet

IBM skal innen ett år starte opp et globalt brukerstøtteprogram for Linux på vanlige PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 2003 - 13:27

I en tale under Desktop Linux Conference som ble arrangert mandag denne uken, sa Samuel Docknevich, en av de ansvarlige for IBM Global Services Linux-satsing, at økende interesse fra kundene gjør at IBM nå vil utvikle et omfattende teknisk supportprogram som skal erstatte en mer spesialtilpasset tjeneste som nå tilbys en håndfull kunder. Dette skriver Computer Reseller News.

- Linux er klare til å blomstre på skrivebordet, sa Docknevich.

- Brukerstøtte er en viktig faktor i en PC-verdenen. Vi setter sammen en supportplan for Linux-desktop'en. Store kunder ønsker Level 2 og Level 3-support. Vi er ikke der i dag, men vi vil være der neste år.

    Les også:

Docknevich fortalte at IBM vil støtte PC-er med både Red Hat og Novell SUSE Linux. Han mener at konsolideringen mellom Novell og SuSE er positiv for utviklingen av Linux som en skriverbordsplattform.

- Det er bra for næringen og bra for Linux fordi det vil få innovasjonen til å skje raskere. Men én størrelse passer ikke til alle, sa Docknevich. Han siterte også en IDC-rapport som hevder at Linux på vanlige PC-er vil vokse fra en andel på omtrent 1,5 prosent i dag til 7 prosent innen 2006.

Mens IBMs supporttjeneste først og fremst vil henvende seg til store bedriftskunder, ventes det at Novell vil ta tak i SMB-markedet.

- Vårt budsjett er større enn det var i 2003. Novell har et globalt supportprogram og 1200 supportpersoner samt en kanal inn i SMB-markedet, sier Nat Friedman, en av gründerne i det Novell-eide selskapet Ximian, til Computer Reseller News.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.