BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM med enda kjappere PowerPC

IBM lanserte mandag den hittil raskeste utgaven av selskapets PowerPC 750 mikroprosessor. Samtidig forteller Motorola at selskapets testing med kobberledere har vært vellykkede. Dette vil føre til enda raskere prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. mars 1998 - 16:45

Leveringen av 300 MHz utgaven av PowerPC 750 serien har allerede startet, og IBM forventer at det i løpet av de kommende månedene vil lanseres produkter som tar prosessoren i bruk. Dette inkluderer både komplette systemer og oppgraderingskort.

I SPECint95 og SPECfp95 testene gir PowerPC 750 300 MHz en estimert ytelse på henholdsvis 13,2 og 8,5. SPECint95 måler heltallsytelsen mens SPECfp95 måler ytelsen for flyttall.

Ifølge IBM har den nye prosessoren et effektforbruk på kun 7,3 watt. Effektforbruket til en Pentium II med samme klokkehastighet er nesten seks ganger så høyt, hele 43 watt. Spesielt i bærbare systemer er det en stor fordel med lavt effektforbruk.

PowerPC 750 300 MHz vil i kvanta på 1000 enheter koste 495 dollar.

Motorola har i en periode drevet med testing av silisiumskiver med kobber som leder. Forsøkene har vist seg å være vellykkede, slik at selskapet regner med bruke denne teknologien allerede i år for å produsere raskere PowerPC-prosessorer.

Til nå har de fleste mikroprosessorer blitt produsert med aluminium som leder. Kobber har bedre ledeevne enn aluminium, noe som gjør at man kan lage mindre og tynnere ledere i brikkene. Dette fører igjen til at strømmen får kortere vei å forflytte seg, som igjen resulterer i høyere hastighet for prosessoren.

Ifølge Semiconductor Business News forventes det at Apple vil demonstrere en 400 MHz Macintosh datamaskin allerede under denne ukens Seybold-konferanse i New York.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.