IBM med tall som forventet

Kvartalsregnskapet til IBM var som forventet, men aksjen sank likevel kraftig i handel etter børs på grunn av lavere salg.

Kvartalsregnskapet til IBM var som forventet, men aksjen sank likevel kraftig i handel etter børs på grunn av lavere salg.

IBM presenterte tallene for tredje kvartal i går etter børsslutt i USA, og tallene var omtrent som forventet. Selskapet tjente 1.08 dollar i kvartalet, mens snittet blant analytikerne var på 1.06 per aksje.

Resultatet ble på 1.96 milliarder dollar sammenlignet med 1.7 milliarder dollar i tredje kvartal i fjor.

Totalt solgte selskapet for 21.8 milliarder dollar, men dette var noe svakere enn forventet. Dette førte til at aksjen falt i handel etter børs, og aksjen var på det meste ned med seks prosent. Ifølge IBM skyldes det lavere salget at tilbudet av chips ikke var tilfredsstillende. I tillegg led selskapet av dårligere programvare-salg i september på grunn av at salgsavdelingen ikke klarte å avslutte allerede inngåtte avtaler på grunn av høy omløpshastighet i salgsstyrken, skriver TheStreet.com.

Likevel klarte altså selskapet å få bunnlinjen til å øke med 20 prosent. Ifølge Lou Gerstner skyldes dette at kostnadene er holdt i sjakk. Kostnadene sank fem prosent i kvartalet.

IBM forventer en vekst i salget på tre prosent i fjerde kvartal, noe lavere enn hva markedet forventet, ifølge TheStreet.com. Selskapet opplyste også om at den sterke euroen også slår negativt ut for salget til Europa.

Til toppen