RESULTATERFINANS

IBM mer verd enn Microsoft

Er verdens nest mest verdifulle IT-selskap.

IBMs toppsjef Sam Palmisano har all grunn til å være fornøyd. Torsdag denne uken gikk IBM forbi Microsoft målt i markedsverdi.
IBMs toppsjef Sam Palmisano har all grunn til å være fornøyd. Torsdag denne uken gikk IBM forbi Microsoft målt i markedsverdi.
30. sep. 2011 - 08:43

Torsdag kveld kunne IBMs toppsjef Sam Palmisano endelig notere seg at markedsverdien på selskapet er høyere enn Microsofts.

Med en børsverdi som priser selskapet til 214 milliarder dollar, 1.236 milliarder norske kroner, gikk nemlig IBM forbi Microsofts markedsverdi som i skrivende stund er på 213,2 milliarder dollar. Det er første gang siden 1996 at IBM har en høyere markedsverdi enn Microsoft.

IBM er dermed verdens nest største IT-selskap målt i markedsverdi, bak Apple som har en markedsverdi på 362,1 milliarder dollar, 2.091 milliarder norske kroner.

Apple er for øvrig det selskapet i verden med høyest markedsverdi, forbi oljegiganten Exxon Mobile. IBM er verdens fjerde største selskap målt i markedsverdi.

Det siste året har IBMs markedsverdi steget med 22 prosent, mens aksjekursen til Microsoft har falt 8,8 prosent, melder Businessweek.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.