IBM mot lederplass på avansert web

Skulle du lage et avansert nettsted, var BEA lenge førstevalget, men IBM vokser med rakettfart og truer nå BEAs lederrolle.

Ferske tall fra analyseselskapene Gartner og Giga viser at markedet for systemer for å lage avanserte Internett-tjenester nå totalt domineres av to aktører: IBM og BEA. BEA er den gamle markedelederen som kom i gang raskere enn IBM. Begge selskapene leverer programløsninger som lar bedrifter koble nye og eldre datasystemer til Internett, noe som i bransjen kalles Web Applications server.


Bea var tidlig ute og skaffet seg en lederrolle, men på rekordtid har IBM spist seg innpå Bea. Bea har en markedsandel på 36 eller 41 prosent, uavhenging om du spør Gartner eller Giga.

Men IBMs Websphere har i siden 1999 doblet sin markedsandel fra 17 til 34 eller 31 prosent, avhengig om du spør Gartner eller Giga. Ved siden av de to, blir Sun, Oracle og HP småleverandører.

Markedet for Web Applications Server var i fjor på 1,63 milliarder dollar, og ventes å øke til 9 milliarder dollar i 2003, mener Giga.

Til toppen