IBM nedbemanner innen halvlederproduksjon

600 intetanende ansatte i IBMs avdeling for mikroelektronikk fikk bare lov til å pakke sammen da de møtte på jobb mandag.

600 intetanende ansatte i IBMs avdeling for mikroelektronikk fikk bare lov til å pakke sammen da de møtte på jobb mandag.

Etter en nedbemanning på om lag 1000 årsverk i fjor var det fortsatt rundt 17.000 arbeidsplasser i IBMs avdeling for mikroelektronikk som produserer komponenter for IBM selv og for en rekke andre leverandører, blant dem Nvidia, Xilink og Apple. Nisjen er relativt liten – samlet sett teller IBM 316.000 ansatte – og preget av dårlige tider innen halvlederbransjen. Reuters skriver at avdelingen tapte 110 millioner dollar i annet kvartal og at den forventes å gå med underskudd i 2003.

IBM kunngjorde i går at tallet på arbeidsplasser straks reduseres med 600, og at ytterligere 3000 ansatte, blant dem avdelingens toppsjef med rang som "senior vice president" i IBM, blir pålagt en ukes permisjon uten lønn i september. Både permitteringene og oppsigelsene rammer ansatte på alle nivåer i organisasjonen.

500 av de 600 oppsagte arbeider ved produksjonsanlegget i Burlington i delstaten Vermont, som med sine 6.700 arbeidsplasser var delstatens største private arbeidsgiver. Associated Press skriver at oppsigelsene ble forkynt i det folk møtte på jobb, og at de ble bedt om å rydde sine arbeidsplasser og dra hjem. Byrået snakket med to oppsagte med henholdsvis 26 og 24 års ansiennitet. Ingen hadde tenkt seg muligheten for å bli arbeidsløs, men den ene trøstet seg med at sluttpakken var stor nok til at han kunne flytte til Florida.

Til toppen