IBM Norge med storstilt rekruttering

IBM Norge-sjef Morten Thorkildsen merker økt fart og setter i gang en storstilt rekruttering av nye ansatte.

IBM Norge-sjef Morten Thorkildsen merker økt fart og setter i gang en storstilt rekruttering av nye ansatte.

Pilen peker definitivt oppover - digi.no har allerede i det siste skrevet om nyansettelser i Steria, Bekk, Accenture, Software Innovation, Opera Software og Birdstep. Med utvidelser på flere titalls hoder hver er selskapene dermed i ferd med å oppfylle spådommene om et konkret løft for konsulentene i 2004.

Nå skal også IT-kjempen IBM rekruttere nye ansatte. IBM skal innen kort tid ansette mellom 30 og 50 nye personer som følge av økt etterspørsel.

- Vi er i ferd med å sette i gang rekrutteringsaktiviteter. Vi har et ambisjonsnivå om å rekruttere 30-50 personer i løpet av den kommende perioden, sier leder av konsulentvirksomheten Nils Einar Nilsen i IBM Norge til digi.no.

- Vi trenger tunge IT-folk med flere års erfaring, men også yngre personer som kan utvikles. Vi bruker vårt eget nettverk, og vi kommer til å kjøre annonser i media i nær fremtid.

Han forteller at det er mangel på visse typer konsulenter. Det gjelder personer som har spesialisert seg på områder knyttet til store, tunge prosjekter av typen implementering av SAP.

- Sett fra IBM-perspektiv så merker vi en økt etterspørsel etter SAP-konsulenter, og konsulenter som har kompetanse på kombinasjonen forretningsarkitektur og IT-arkitektur.

    Les også:

- Hva er årsakene til den økte etterspørselen?

- De siste to-tre årene har mange selskaper lagt lokk på IT-investeringene, men det har endret seg nå. De store selskapene begynner omsider å gjøre nødvendige IT-investeringer. Samtidig er det flere strukturelle endringer i næringslivet, som for eksempel DnB NOR-fusjonen. I tillegg skjer det omstilling og investeringer i det offentlige, for eksempel Forsvaret, sier han.

Nilsen tror imidlertid fortsatt det er overkapasitet blant generelle IT-konsulenter i Norge.

- Jeg tror ikke alle selskaper har gjort nødvendige tilpasninger til dagens markedssituasjon. Det er fortsatt overkapasitet på mer generelle IT-konsulenter som ikke er spisset mot de områdene jeg nevnte, sier Nilsen.

Disse selskapene skal øke/har økt bemanningen:

Opera Software:

Ansetter 35 nye konsulenter innen C++ programmering både mot Internett og mobile enheter, men også på salg og markedssiden.

Antall ansatte i dag: 142

Birdstep:

Ansetter opptil 13 nye konsulenter innen systemutvikling av operativsystemer utover Windows som Pocket PC, Symbian, Linux og Palm, samt én markedsperson til konkurrent- og markedsanalyser

Antall ansatte i dag: 48

Accenture:

Ansatte 30 nye konsulenter i fjerde kvartal 2003

Planlegger å øke antall ansatte med ytterligere 70 i 2004

Antall ansatte i dag: Rundt 800 (Norge)

Steria:

Ansatte 45 nye konsulenter i fjor

Planlegger å rekruttere 75 nye i år

Antall ansatte i dag: 250 (Norge)

Bekk:

Ansatte 10 nye konsulenter i fjerde kvartal 2003

Planlegger å ansette flere konsulenter fortløpende

Antall ansatte i dag: 100

Software Innovation:

Ansatte bare noen få personer i 2003

Planlegger å ansette 20-30 personer på kort sikt

Antall ansatte i dag: 570 (Norge, Sverige, Danmark og Finland)

Til toppen