BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM Norge satser på «tele-tilstedeværelse»

IBM er Ciscos første sertifiserte partner på «telepresence» i Norge, og sier de vil satse sterkt.

14. mars 2008 - 09:41

IBM Norge melder at de er blitt Ciscos første sertifiserte norske partner innen «telepresence», det vil si alle slags teknologier som lar folk arbeide sammen selv om de ikke sitter i samme rom. Telepresence omfatter alt fra konferanser i virtuelle møterom til applikasjonsdeling og lynmeldinger. Man skal kunne velge verktøy utfra hensiktsmessighet: Et skjermbilde med en kollega man har telefonkontakt med, videokonferanse fra pulten når det er påkrevet, osv. Verktøy for å holde rede på hvem som er tilgjengelig hvor og hvordan, er også en del av «tele-tilstedeværelse».

IBM og Cisco har et globalt samarbeid på dette feltet, og IBM har allerede levert løsninger i Europa. Begge har registrert økt interesse for slike løsninger i Norge. Motivene oppgitt av potensielle kunder dreier seg først og fremst om effektivisering, men også om miljø. Teknologien kan bidra til å spare flyreiser.

IBM Norge vil satse sterkt, og levere ende-til-ende støttetjenester for planlegging, utrulling, vedlikehold og finansiering, heter det. Løsningene kan integreres med øvrige produkter fra Cisco og IBM innen integrert kommunikasjon («unified communication»).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.