KARRIERE

IBM Norge skal slankes

Deler ut sluttpakker.

Adm. direktør for IBM Norge, Morten Thorkildsen, er igang med å dele ut sluttpakker til utvalgte ansatte i selskapet. Pakkene er frivillige og kommer som følge av mer sentralisering av oppgaver.
Adm. direktør for IBM Norge, Morten Thorkildsen, er igang med å dele ut sluttpakker til utvalgte ansatte i selskapet. Pakkene er frivillige og kommer som følge av mer sentralisering av oppgaver.
30. mai 2013 - 09:16

IT-bransjen er i stor endring. Globaliseringen har gjort sitt inntog og de store globale selskapene har flyttet stadig flere funksjoner fra høykostland til lavkostland. Denne uken blir dette merkbart for de ansatte i IBM Norge. Kilder forteller digi.no at det nå blir gitt ut sluttpakker.

– Vi gjør visse tilpasninger til en global struktur, bekrefter Morten Thorkildsen som leder selskapets norske avdeling. Han vil ikke kommentere hvor mange sluttpakker det dreier seg om men betegner dette som udramatisk.

– Vi har hørt at det kan dreie seg om ca. 100?

– Det er ikke riktig, men jeg kan ikke kommentere på dette nå. Dette er helt frivillige pakker, sier Thorkildsen til digi.no.

– Kan det bli aktuelt med oppsigelser?

– Det er ikke på planen. Dette er en prosess med tilpasninger til en global leveransemodell. Det er blitt gitt frivillige pakker til en del ansatte, men jeg kan ikke kommentere på det nå fordi vi ikke har oversikten. Men det er ikke i nærheten av det du sa, sier Thorkildsen som tillegger at det ikke har vært oppsigelser i IBM i de 10 årene han har ledet selskapet.

Overgangen til en global leveransemodell er noe IBM har drevet med i flere år. Det har også tidligere vært tilpasninger, gjennom sluttpakker, for å flytte ressurser til selskapets ulike «delivery centers» rundt om kring i verden. Thorkildsen opplyser til digi.no at det nå er ca. 650 norske ansatte hos IBM Norge.

På IBMs norske hovedkontor, på Mastemyr utenfor Oslo, blir det i disse dager delt ut frivillige sluttpakker til utvalgte ansatte.
På IBMs norske hovedkontor, på Mastemyr utenfor Oslo, blir det i disse dager delt ut frivillige sluttpakker til utvalgte ansatte.

Det skal ikke være markedsforhold i Norge som har ført til tilpasningene. Thorkildsen forteller til digi.no at det norske markedet er preget av høy aktivitet.

Konserntillitsvalgt Frithjof Laupsa i IT-forbundet IBM, som organiserer IBM-ansatte i Yrkesorganisasjonen YS, kan også bekrefte til digi.no at det blir delt ut sluttpakker nå.

Han peker på den samme strategien som Thorkildsen: IBM må gjøre tilpasninger til endringene i markedet.

– Det er en strategi IBM jobber med, sier Laupsa til digi.no.

Han vil heller ikke kommentere noe på antall som vil bli berørt siden dette er helt ferskt.

– Jeg opplever at IBM er veldig skikkelige i denne prosessen. De forsøker å løse dette på en så bra måte som mulig for de som er berørt, både med å finne tid til en ny og god jobb, men også med karriere-rådgivning. Jeg synes prosessen er god. Vi som er tillitsvalgte har vært informert tidlig og jobber nå tett sammen med de dette gjelder, de som får tilbudene, sier Laupsa som kan fortelle at de som har fått tilbud om en frivillig pakke er fremoverlent og positive.

IBM Norge er nok ikke alene om å dele ut sluttpakker. Da IBM leverte resultater for andre kvartal tidligere i år, varslet toppledelsen at det ville bli tatt grep, inkludert «workforce rebalancing.»

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.