IBM Norge skal vokse med overtagelser

IBM øker takten i utlandet, men IBM Norge skal ikke følge med. I Norge skal man øke staben på andre måter:

IBM øker takten i utlandet, men IBM Norge skal ikke følge med. I Norge skal man øke staben på andre måter:

Det går bra for IBM som i juli rapportere 17 prosent bedre resultat enn i samme kvartal i fjor. De gode tidene innebærer flere nyansettelser og IBM kunngjorde i går at IT-giganten planlegger 18.000 nye medarbeidere. Prognosen omfatter ikke eventuelle oppkjøp.

    Les også:

Men dette gjelder neppe IBM Norge, som historisk har rekruttert nye medarbeidere gjennom oppkjøp eller overtagelse av IT-driften til eksterne selskaper.

- Jeg kjenner ikke til at vi skal gå ut å annonsere etter nye folk. Når du ser på hva IBM Norge tidligere har gjort, er det lite trolig at noen forøkelse skjer gjennom nyansettelser, sier kommunikasjonsdirektør Per Vassbotn til digi.no.

IBM Norge har i dag 1565 ansatte.

- Vi har historisk økt staben vår gjennom oppkjøp eller overtagelse av IT-stab når vi får outsourcingsavtaler, påpeker Vassbotn og peker blant annet på Nordea-kontrakten som gav IBM 100 nye ansatte i fjor.

Vassbotn understreker at han ikke varsler noen konkrete oppkjøp.

IBM Norge fikk 200 nye konsulenter gjennom overtagelsen av det som tidligere het PricewaterhouseCoopers Consulting (PwC) i 2002. Selskapets IT- og management-konsulenter ble da kjøpt av IBM og ble innlemmet i IT-gigantens konsulentdivisjon.

IBM Norge overtok IT-driften til Nordea på nordisk plan i oktober i fjor.

Leder av konsulentvirksomheten Nils Einar Nilsen i IBM Norge har tidligere i vår uttalt til digi.no at selskapet har et ambisjonsnivå om å rekruttere mellom 30 og 50 personer i løpet av den kommende periode.

Til toppen