IBM og AMD utvider brikkesamarbeid

IBM og AMD utvider og forlenger en avtale innen utvikling av halvlederteknologi.

IBM og AMD utvider og forlenger en avtale innen utvikling av halvlederteknologi.

IBM og AMD melder at de vil utvide og forlenge en avtale fra 2002 innen utvikling av halvlederteknologi og produksjonsmetoder. Avtalen fra 2002 ble utvidet i 2005 for å gjelde til 2008. Den utvidede avtalen skal gjelde til 2011.

Samarbeidet foregår i laboratorier og produksjonsanlegg hos IBM, der flere AMD-forskere har sin faste arbeidsplass. Det ble innledet da AMD trengte hjelp til å ordne opp i problemer i tilknytning til stadig tettere kretser. Nå gjelder det å utvikle metoder for å produsere halvlederkomponenter etter henholdsvis 45 nanometer, 32 nanometer og 22 nanometer prosesser.

Nytt med denne avtalen er et samarbeid om andre teknologier for å øke ytelsen i halvlederkretser, både transistorer, sammenknytninger, litografi og innpakking.

Kostnadsfordelingen er ikke oppgitt. Ifølge News.com vil avtalen antakelig koste AMD mellom 250 millioner dollar og 280 millioner i perioden september 2004 til desember 2008.

AMD og IBM er med på et eget prosjekt sammen med Micron og Infineon for å utvikle bedre produksjonsverktøy for halvledere.

    Les også:

Til toppen