IBM og Siemens vant milliardavtale

IBM og Siemens har delt en tiårs avtale på mange milliarder euro med det tyske forsvaret.

IBM og Siemens vant milliardavtale

IBM og Siemens har delt en tiårs avtale på mange milliarder euro med det tyske forsvaret.

IBM og Siemens har vunnet en tiårs avtale med det tyske forsvaret for å modernisere og drifte ikke-militære IT-systemer. Kontrakten har en samlet verdi på 7,1 milliarder euro, nærmere 60 milliarder kroner.

60 prosent av kontrakten går til Siemens. Det gjør den til den tyske gigantens største noen sinne. Siemens-aksjen spratt 1,2 prosent opp da nyheten ble kjent.

Prosjektet skal styres gjennom et eget selskap der 51,1 prosent eies av Siemens og IBM i fellesskap, mens den tyske staten eier 49,9 prosent.

Kontrakten ventes endelig undertegnet innen nyttår. Den omfatter datasentraler, programvare, datamaskiner, telefoner og nettverk, fordelt på mer enn 1500 steder over hele Tyskland. Siemens-avdelingen SBS (Siemens Business Services) som er skadet i Norge som følge av en skandale overfor det norske forsvaret, skal håndtere Siemens-delen av kontrakten, det vil si PC-er, servere og telefoni.

SBS er under omstrukturering, og tusener av arbeidsplasser skal bort. Avdelingen oppnådde et negativt driftsresultat på 549 millioner euro av en omsetning på 5,2 milliarder euro i regnskapsåret ut september 2006.

Til toppen