BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM overfører MS Office til Linux

IBM i Sverige påstår de samarbeider med Microsoft for å kjøre Microsoft Office på Linux.

16. feb. 2004 - 12:10

I et intervju med ComputerSweden sier IBM Sveriges tekniske sjef for Lotus, Stefan Pettersson, at IBM Sverige fortsatt ønsker å benytte Microsoft Office-pakke etter at selskapet har gått over til Linux som operativsystem på de ansattes PC-er.

Det har lenge vært mulig å kjøre Windows-programvare på Linux, for eksempel ved hjelp av produkter som Wine, som er en implementasjon av programmeringsgrensesnittet (API) til Windows som kjøres på toppen av X Windows System og Unix.

Pettersson vil ikke fortelle nøyaktig hvordan selskapet skal kjøre Microsoft Office på Linux-plattformen, men sier at det handler om et samarbeid der Microsoft har sluppet en del av kildekoden til Office.

Interessant er det at Microsofts svenske salgsdirektør for utviklingsverktøy, Jonas Persson, avviser Petterssons påstander om at det finnes noe samarbeid med IBM om Microsofts Office-pakke.

Til ComputerSweden sier han at det derfor ikke kan være snakk om noen porting av programvarepakken til Linux, men at det i stedet kan være snakk om en terminalemuleringsutgave av Office.

Forøvrig forteller Pettersson at også en Lotus Notes-klient vil bli tilgjengelig for blant annet Linux i løpet av andre halvdel av 2004. Det er her snakk om Java-basert programvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.